Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 22. јул 2020.

Predstavljen OnePlus 8 Nord 5 - cena od 399 do 499 evra


Nakon više nedelja nagađanja, glasina i curenja informacija, OnePlus Nord 5G je juče i službeno predstavljen. Kao što je već poznato, radi se o smartfonu srednjeg cenovnog razreda, što je zapravo relativan pojam. Dolazi sa 90 Hz Fluid AMOLED ekranom dijagonale 6,44 inča i Snapdragonom 765G ispod haube.

Radi se o novom Qualcomm-ovom 7nm procesoru sa podrškom za 5G mreže. Uređaj se isporučuje u varijantama sa 8 ili 12 GB RAM-a i 128 ili 256 GB interne memorije. Baterija dolazi sa kapacitetom od 4115 mAh i podrškom za brzo punjenje snage 30W.



Kad je kamera u pitanju, OnePlus Nord na poleđini donosi njih četiri. Primarna ima senzor od 48 megapiksela i optički je stabilizovana, dok za fokusiranje koristi PDAF tehnologiju. Druga kamera je 8 MP širokougaona i pokriva ugao od 119°. Treća je 2 MP macro kamera, a četvrta 5 MP senzor dubine. Uređaj snima i 4K video sa softverskom stabilizacijom.

Napred se nalaze dve selfie kamere. Jedna sa senzorom od 32 megapiksela, dok je druga 8 MP širokougaona i namenjena je grupnim selfijima. Zanimljivo je da je ovim OnePlus malo narušio spoljni izgled ekrana, jer se ove dve kamere nalaze u tzv. piluli.



Cena uređaja u EU za model sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije iznosiće 399 evra, dok će najskuplja varijanta, tj. ona sa 12 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora koštati 100 evra više.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |