Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 28. јул 2020.

Predstavljen Quick Charge 5.0 - za 5 minuta do 50%, za 15 do 100%


Qualcomm je odlučio da se ozbiljnije pozabavi konkurentnošću svoje tehnologije brzog punjenja Quick Charge. Tako će najnovija generacija, tj. Quick Charge 5 predstavljati praktično kvantni skok u odnosu na prethodnu.
QC5 će podržavati punjače snage od 100W i više, što će bateriji od 4500 mAh omogućiti da se od 0 do 50% napuni za 5, a do 100% za svega 15 minuta. U Qualcomm-u navode da će nova tehnologija istovremeno osigurati 10°C nižu temperaturu baterije.



QC5 punjači će morati da podržavaju napon između 3,3V i 20V, kao iPower Delivery standard putem USB-C priključka. U Qualcomm-u tvrde da će ova tehnologija sadržati osam nivoa zaštite napona, tri termalne zaštite i još mnoge druge.

Quick Charge 5 bi trebao da bude dostupan u trećem kvartalu ove godine, što znači da ih u prvom smartfonima možemo očekivati krajem ove ili početkom sledeće godine.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |