Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 16. јул 2020.

Samsung veruje kako će 6G tehnologija biti spremna oko 2028. godine


Iako ni 5G mobilne mreže još nisu službeno postale mainstream, Samsung već polako analizira i radi procene o sledećoj generaciji mobilnih mreža.

U dokumentu koji su u Samsung-u objavili u utorak očekuje se kako će 6G tehnologija biti komercijalizovana najranije 2028. godine, a u mainstream segment tržišta bi trebala da uđe oko 2030. godine.

ITU-R kao sektor Međunarodne telekomunikacione unije (International Telecommunication Union - ITU) Ujedinjenih naroda trebao bi započeti sa radom na 6G standardu mobilnih mreža već sledeće godine.

Vidljiv je trend gde se smanjuje vreme definisanja i razvoja standarda za svaku sledeću generaciju mobilnih mreža, za 3G standard bilo je potrebno petnaest godina, za 5G standard je bilo potrebno osam godina, a sa dolaskom 6G mreža bi se broj godina trebao još spustiti.

Čelnik Samsung-ovog Istraživačkog centra za naprednu komunikaciju u sklopu Samsung Research-a, Sunghyun Choi, navodi kako uprkos činjenici da je komercijalna upotreba 5G mreža tek u početnoj fazi svakako nije prerano za započeti sa pripremana za istraživanje 6G mreža (što će u Samsung-u započeti već ove godine).

Biće potrebna vršna brzina podataka od 1000 Gb/s (50 puta više od 5G mreža), latencija koja je manja od 100 mikrosekundi (jedna desetina one sa 5G mreža).

Zahtevi za 6G mreže što se tiče performansi i arhitekturalnih funkcija uključuju optimizaciju dizajna mreža kako bi se prevladala ograničenost mogućnosti mobilnih uređaja što se tiče obrade podataka, zatim fleksibilnu integraciju novih mrežnih entiteta kao i upotreba veštačke inteligencije od samog početka razvoja nove tehnologije.

Veštačka inteligencija bi trebala da pomogne kod problema vezanih za privatnost i bezbednost kod upotrebe buduće mreže i razmene podataka.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |