Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 2. јул 2020.

Zbog uštede protoka Google Photos privremeno neće automatski backupovati podatke sa messengera


Pokazalo se kako za vreme pandemije koronavirusa korisnici šalju veći broj poruka, a pogotovo onih koje sadrže neku multimedijalnu datoteku - fotografiju ili video. Kako bi uštedeo na protoku, Google je odlučio da privremeno obustaviti automatsko skladištenje i sinhronizaciju multimedijalnih datoteka na Google Photos.

Da bi sve bilo fer i da kasnije ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, Google će svoje korisnike upozoriti na to sledeći put kada korisnici pokrenu aplikaciju na svojim telefonima. Treba naglasiti kako opcija backupa i sinhronizacije nije potpuno onemogućena, već se ista samo neće odvijati automatski – korisnici koji to žele, backup podataka će moći da odrade ručno, ali i ponovno uključiti automatski backup ukoliko im je on stvarno potreban.

Iako je Google naveo tek tri aplikacije kao primer (WhatsApp, Messages i Kik) XDA Developer je otkrio i dodatne koje su takođe ostale bez automatskog backupa:

- Facebook
- Helo
- Instagram
- LINE
- Messenger
- Snapchat
- Twitter
- Viber

Kada se malo bolje razmisli, Google-u ovo nije prvi, a ni jedini put da se odlučio na uštedu bandwidtha za vreme pandemije koronavirusa. Isti potez su još ranije povukli sa YouTube-om kada su ograničili kvalitet streaminga na niže rezolucije. Slično su uradili i ostali streaming servisi – Netflix, Disney+, TikTok i drugi.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |