Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 2. август 2020.

Gotovo 30 godina stari Mac OS sada radi i u Windows-u


Felix Rieseberg, isti onaj developer koji je pre dve godine preradio Windows 95 tako da radi u obliku Electron aplikacije (univerzalnog oblika koji radi na Windows-u, Mac-u ili Linux-u), sada se prihvatio još jednog sličnog zadatka. U programsko okruženje Electron sada je prebacio ceo sistem koji je pokretao Apple-ove računare Macintosh Quadra iz 1991. godine, te pripadajući Mac OS 8.1, zajedno sa tada dostupnim igrama i aplikacijama.

Ceo ovaj emulator Macintosh-a Quadra 900 napisan je u JavaScriptu, a dostupan je i na GitHub-u.

Ljubitelji retro tehnologije će u ovom paketu, osim operativnog sistema sa početka devedesetih, pronaći i softver koji je Rieseberg "pokupio" sa Apple-ovog demo CD-a s konferencije MacWorld iz 1997. godine. Dostupni će im biti originalni Oregon Trail, Duke Nukem 3D, Civilization II, Alley 19 Bowling, Damage Incorporated i Dungeons & Dragons.

Za one manje sklone igranju unutar prastarog Mac OS-a nalaze se i predinstalirane "ozbiljne" aplikacije kao što su Netscape, Photoshop 3, Premiere 4 i Illustrator 5.5 – sve odreda verzije kakve su korišćene devedesetih godina prošlog veka.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |