Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 15. децембар 2022.

Apple sledeće godine mora da dozvoli instalaciju aplikacija van App Store-a


Uz to što će kroz par godina biti prisiljen da promeni Lightning standard na iPhoneu u korist USB-C priključka, Apple će morati da otvori svoj App Store alternativnim prodavnicama aplikacijama.

Kad je Apple u pitanju, ovo je zaista veliki korak, budući da je njegova trgovina do sada predstavljala jedini način instalacije aplikacija na vaš iPhone. Skladno najnovijoj direktivi Evropske komisije, Apple će tako sledeće godine morati dati mogućnosti instalacije aplikacija putem 3rd party prodavnica, kao što je od samog starta slučaj u Android ekosistemu.

Ovo bi trebalo da podstakne ubrzan razvoj i pojača konkurenciju među proizvođačima aplikacija, ali za sobom povlači i određene bezbednosne rizike, baš kao što je slučaj na Android-u.

Tako bismo alternativne prodavnice aplikacijama na iOS-u trebali da vidimo sledeće godine, verovatno prilikom predstavljanja iOS 17 operativnog sistema, a ukoliko se ne pokori ovom zahtevu EU regulatora, Apple bi mogao ostati bez velikog dela prihoda, s obzirom da EU komisija ne prašta tek tako i kad gigantima odredi kaznu, ona ih prilično zaboli.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |