Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 5. децембар 2022.

YouTube objavio nove smernice za monetizaciju video zapisa


YouTube je najavio ažuriranje pravila koja se razvijaju u skladu sa promenjivim ponašanjem i aktivnostima kreatora i koja određuju koji je sadržaj prihvatljiv za monetizaciju sa posebnim fokusom na nezakonit i uvredljiv sadržaj.

Kao što se u nastavku može videti, neka pravila, kao npr. pravilo o 8 sekundi, nisu skroz jasna i mogu dovesti do nesuglasica između autora sadržaja i YouTube-a što posledično autore može sprečiti u ostvarivanju prihoda.

YouTube navodi kakav sadržaj neće biti prihvatljiv za montezaciju:

- Sadržaj za odrasle – sličice video zapisa, naslovi ili sadržaj koji sadrže linkove na sadržaj za odrasle.

- Nasilje – sadržaj koji prikazuje mrtva tela (bez konteksta), nasilje u igrama usmereno na stvarne ljude i "video zapisi koji prikazuju implicirani trenutak smrti", sadržaj stvoren "da namerno šokira i izazove gađenje" u kontekstu nasilnih dela.

- Štetne ili opasne radnje – opasne radnje ili vratolomije koje prikazuju maloletnike kao učesnike ili žrtve.

- Neprikladan jezik – vulgarnosti prikazane u prvih 8 sekundi video zapisa, ali 'sadržaj u kojem se koristi vulgarnost NAKON prvih 8 sekundi može ostvariti prihod od oglasa.

- Sadržaj povezan sa drogama – upotreba i/ili spominjanje droga



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |