Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 23. јануар 2023.

TikTok potvrdio da njegovi zaposleni mogu da odluče šta će postati viralno


Jamie Favazza, portparol TikTok-a, potvrdio je za Forbes da neki od njegovih američkih zaposlenih imaju mogućnost isticanja sadržaja kako bi "uveli slavne osobe i kreatore u usponu u TikTok zajednicu".

Prema navedenom izveštaju u pitanju je posebno dugme naziva "Heating" koji se može koristiti za postavljanje određenih video zapisa na korisničke stranice "For you" u mobilnoj aplikaciji. Na taj bi se način zaobišao standardni TikTok-ov algoritam zadužen za organsku promociju sadržaja.

Tako promovisan sadržaj nema posebnu oznaku kao što je slučaj kod oglasa ili sponzorisanih postova nego se prikazuje isto kao i bilo koji drugi sadržaj koji bi inače algoritam odabrao.

Iako Favazza tvrdi da je samo 0,002% video zapisa promovisano na taj način, neki interni izveštaji pokazuju da takvi video zapisi čine 1 do 2% ukupnih dnevnih pregleda video zapisa.

Navodno je bilo i incidenata u kojima su zaposleni promovisali video zapise prijatelja, partnera, pa čak i sopstveni sadržaj.

TikTok has used heating to woo creators and celebrities onto the platform, making their videos more successful than they might otherwise have been. Employees have also misused the tool, heating their own accounts, or those belonging to spouses or friends. https://t.co/D9QEdq0eOW pic.twitter.com/ZD2FqUqnyR

— Forbes (@Forbes) January 20, 2023


Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |