Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 9. фебруар 2023.

Apple prodaje polovinu tableta u svetu


U četvrtom kvartalu 2022. godine globalno tržište tableta ostvarilo je rast za samo 0.3 posto, ali Apple-ovi iPad tableti su činili gotovo 50 posto svih tableta pokretanih u svetu.

Prema podacima IDC-a, Apple je prodao 49,2 posto svih tableta isporučenih kupcima na našoj planeti.

U konkretnim brojkama to znači da je Apple prodao 22,5 miliona tableta, dok je na drugom mestu Samsung koji ih je prodao 7,7 miliona i imao je povećanje prodaje od 7,1 posto u odnosu na godinu pre, ali sa 16,8 posto udela daleko je od Apple-a.

Na trećem mestu se nalazi Amazon koji je ostvario pad od 31,1 posto u odnosu na Q4 2021., a u prošlom kvartalu je isporučio 2,5 miliona jedinica.

Na četvrtom mestu su se stisnuli Huawei i Lenovo sa udelima od po 5,5 posto, ali treba navesti da je Huawei u odnosu na godinu dana pre imao pad od 8,6 posto, dok je Lenovo potonuo za čak 49,9 posto.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |