Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 3. фебруар 2023.

Facebook sada ima 2 milijarde korisnika


Mada su se mnogi mlađi korisnici okrenuli drugim vrstama društvenih platformi poput TikTok-a, Facebook i dalje traje, iako su mu mnogi više puta predviđali kraj.

Pored toga, ne samo da je opstao, već i dalje beleži rast, jer je Meta u svojem kvartalnom finansijskom izveštaju navela da je nakon povećanja korisnika za 16 miliona u proteklom kvartalu, Facebook dosegao 2 milijarde svakodnevnih korisnika.

Na taj je način postao druga Metina platforma nakon WhatsAppa koja je prešla te fantastične brojke dnevno aktivnih korisnika, a dalje joj rastu i prihodi, iako je u krovnoj kompaniji došlo do velikih otpuštanja zaposlenih u proteklih nekoliko meseci.

CEO kompanije Mark Zuckerberg rekao je da se Meta trenutno restrukturira, što je rezultovalo otpuštanjem više od 11.000 zaposlenih, a dao je naslutiti da će otpuštanja biti još, jer je cilj, kako kaže, "dati prioritet efikasnosti poslovanja".

Meta ujedno nastavlja da troši velike novac na ulaganja u metaverzum, pa je tako njena VR/AR divizija Reality Labs zabeležila gubitak od 3,3 milijarde dolara u proteklom kvartalu i gotovo 14 milijardi tokom čitave 2022. godine. Zanimljivo je da Reality Lab kaže kako očekuje da će i dalje beležiti gubitke tokom 2023. godine, ali veruje da metaverzum nudi velike dugoročne prilike.

U svakom slučaju, Zuckerbergu i društvu nije problem spiskati novac u Reality Lab kada i dalje dobro zarađuju od društvene mreže sa kojom su započeli biznis.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |