Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 1. фебруар 2023.

Samsung u 2022. ostvario značajan pad dobiti


Samsung je objavio poslovne rezultate za 2022. godinu, iz kojih se vidi da su ostvareni rekordni godišnji prihodi (oko 245 milijardi dolara), ali je operativna dobit istovremeno iznosila 35 milijardi, što je za 6,9 milijardi manje nego godinu ranije.

Kao glavni razlog padu dobiti navodi se manja potražnja za pametnim telefonima i čipovima, dakle dve grupe proizvoda koje Samsung-u donose najveću dobit. Ovakvi rezultati ne čude s obzirom da će 2022. godina ostati zabeležena kao jedna od najlošijih za tržište smartfona uopšteno. Isto tako je pala i potražnja za čipovima, koja je opet uzrokovana nadolazećom ekonomskom krizom, odnosno nesigurnošću naručilaca, navodi se u izveštaju.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |