Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 13. март 2023.

Meta planira da pokrene direktnog konkurenta Twitter-u


Nakon što je Elon Musk prošle godine preuzeo Twitter i preživljava teške dane sa svojom novom "igračkom", otvorio se prostor za konkurente koji razvijaju svoje alternativne proizvode za društveni mikro-blogging, odnosno javno slanje kratkih poruka i novosti uz ažuriranje svojeg statusa.

Među njima je izgleda i Meta, koja prema pisanju MoneyControla i Platformera već počinje razvijati svoju aplikaciju kodnog imena P92, koja će podržavati Mastodonov protokol društvenog umrežavanja pod nazivom ActivityPub.

Meta je već potvrdila da se u kompaniji radi na decentralizovanoj društvenoj mreži. "Istražujemo samostalnu decentralizovanu društvenu mrežu za deljenje tekstualnih ažuriranja. Verujemo da postoji prilika za odvojeni prostor gde kreatori i javne osobe mogu deliti pravovremene novosti o svojim interesima."

Prema nepotvrđenim informacijama P92 će se nalaziti pod brandom Instagram-a i omogućiće korisnicima da se registruju i prijave koristeći svoje Instagram naloge, dok će deljenje podataka sa Instagram-a na P92 biti minimalno, ako ne i nikakvo, barem kako tvrdi MoneyControl.

Budući da je aplikacija decentralizovana, to znači da korisnici mogu postaviti sopstvene servere i donositi sopstvena pravila za moderiranje sadržaja.

Korisnici će imati mogućnost ostavljanja komentara i slanja privatnih poruka, ali one možda neće biti dostupne u prvoj verziji aplikacije. Takođe se navodi da u ovom trenutku Meta nije sigurna treba li ljudima dati mogućnost ponovnog deljenja postova kao što to mogu na Twitter-u.

Za sada još nije poznato kada bi se nova aplikacija mogla približiti danu izdavanja, ali ukoliko se nalazi u vrlo ranoj fazi izrade, teško je očekivati da će biti lansirana još ove godine.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |