Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 27. фебруар 2014.

Box radi na većoj bezbednosti podataka



Brzo rastući servis za skladištenje u oblaku Box želi dodatno unaprediti bezbednost svojih usluga. Odgovor je to na sve veći broj korisnika koji koriste Box za skladištenje podataka sa svojih mobilnih uređaja, i to posebno što se tiče poslovnih korisnika. S tim je ciljem njihov izvršni direktor Aaron Levie najavio kako će im se pridružiti bivši CEO Symantec-a Enrique Salem, i to u ulozi savetnika uprave. On je napustio tu bezbednosnu kompaniju 2012. godine, a sada je pozvan da se pridruži timu Box-a i sarađuje na pitanjima informacione bezbednosti.



U svom je najnovijem blog postu Levie napisao kako je upravo bezbednost podataka jedan od najvećih izazova moderne tehnologije. Oni koji se sa njim najviše susreću upravo su poslovni korisnici koji sada svoje podatke umesto na dobro kontroliranim lokalnim mrežama i serverima postavljaju na servise u oblaku, a pristupaju im sa mobilnih uređaja.



Takva situacija velikim korporacijama postavlja nove zadatke vezane za čuvanje tajnosti podataka, a Box ima misiju ponuditi svojim klijentima najbolju i najbezbedniju moguću uslugu, kaže Levie. U saradnji sa Salemom kao savetnikom radiće upravo na tim zadacima.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |