Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 27. фебруар 2014.

Najavljen 5G WiFi za mobilne telefone



Broadcom je najavio čip za mobilne telefone koji donosi podršku za petu generaciju (5G) lokalnih bežičnih mreža (WiFi).



Čip službene oznake Broadcom BCM4354 je sistem na čipu koji omogućuje prenos podataka putem 5G WiFi bežičnih lokalnih mreža temeljenih na standardu 802.11ac koje koriste tehnologiju 2x2 Multiple Input Multiple Output (MIMO). Prema tvrdnjama iz Broadcom-a, njihov čip omogućava prenos brzinom do 867 Mbps na fizičkom nivou u 80-megahercnom frekvencionom pojasu, odnosno dvostruko više od rešenja temeljenih na tehnologiji 1x1 MIMO, a istovremeno osigurava do 25% nižu potrošnju energije.



Broadcom BCM4354 je namenjen tabletima i pametnim mobilnim telefonima, a kombinuje podršku za 5G Wi-Fi 2x2 MIMO, Bluetooth (BT) 4.1/BLE, bežično punjenje i FM radio. Za sada nema informacija o dostupnosti, ali istaknuto je kako je već počela proizvodnja čipa.











Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |