Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 27. фебруар 2014.

MasterCard i mobilni protiv krađe podataka



Iz kartičarske kuće MasterCard objavili su kako su pokrenuli partnerstvo sa kompanijom Syniverse u kojem zajednički rade na novom sistemu bezbednosti kreditnih kartica.



Njihov sistem bi trebao povezati korisnikovu kreditnu karticu sa lokacijom njegovog mobilnog telefona. To bi omogućilo dodatnu proveru transakcija koje se obavljaju u inostranstvu, pa ukoliko se kartica koristi za plaćanje na onom meestu gde je prijavljen sa njom povezan mobilni uređaj, takva bi se transakcija autorizovala kao legalna.



U suprotnom, pojavila bi se sumnja u krađu kreditne kartice ili podataka s nje, pa bi se takav slučaj smatrao ilegalnim. U MasterCard-u smatraju kako je ovo prvo rešenje protiv zloupotrebe kreditnih kartica koje funkcioniše na globalnom nivou, a pritom ne zahteva ulaganja u dodatnu infrastrukturu.



Budući da je za korišćenje ovog sistema dovoljno da mobilni bude uključen i povezan na mrežu, korisnik ne bi imao dodatnih troškova poput naplate roaminga ili dodatnog data saobraćaja. Sve što bi trebalo učiniti je da pri plaćanju karticom sa njom povezan mobilni korisnik ima uz sebe i njegove bi se kupovine automatski autorizovale u samo nekoliko trenutaka. Sistem se još testira ali smatra se da bi uskoro mogao biti primenjen u praksi, a to bi značajno otežalo posao kradljivcima koji koriste ukradene podatke kreditnih kartica za nepoćudne radnje u stranim zemljama.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |