Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 26. фебруар 2014.

Predstavljen Blackphone - telefon protiv špijuna



Sredinom prošlog meseca španski proizvođač telefona Geeksphone, poznat po prvim telefonima sa Firefox OS-om, najavio je novi projekat nazvan Blackphone.



Projekat koji je među korisnicima slabim na privatnost i bezbednost izazvao mnogo znatiželje, sada je ozvaničen. Blackphone je telefon koji na prvo mesto stavlja privatnost i bezbednost ispred velikog broja bloatwarea koji proizvođači vole instalirati na telefon, a s obzirom da je baziran na Android-u, na njemu će biti tzv. "PrivatOS" skin.



Tako je u saradnji sa partnerskom kompanijom Silent Circle razvijena anonimna i enkriptovana komunikacija, pa je telefoniranje, razmena sms poruka, surfovanje i korišćenje datoteka u potpunosti bezbedno i privatno.







Telefon je u potpunosti konkurentan sa mnogim uređajima iz srednjeg i najvišeg segmenta tržišta, a integriše 2GHz quad-core Soc, 4,7-inčni HD IPS ekran, 2GB RAM-a, 16GB interne memorije, kameru od 8MP i standardne vidove komunikacije - LTE, Wi-Fi, Bluetooth.



Naravno, svi oni zabrinuti za bezbednost i privatnost moratće izdvojiti i nešto više novca za ovakav uređaj. Prednarudžbine su otvorene po ceni od 629 dolara, a prva isporuka uređaja očekuje se u aprilu.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |