Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 18. август 2015.

Globalna nestašica Skylake čipova potvrđena i od strane Asusa

Krajem prošle nedelje Asustek Computer CEO je potvrdio da postoji nestašica Intel Skylake procesora na tržištu. To je potvrda ranijih predviđanja o nestašicama Intel procesora sa otključanim množiocima. Očito je prodaja proizvedenih količina prošla veoma dobro, tako da su entuzijasti požurili da obezbede sebi svoje primerke novih Intelovih procesora, što je dovelo do nestašica u lancu snabdevanja. Zanimljivo je da je efekat identičan i na desktop i na mobilnom tržištu. Intel je obećao da će se potruditi da poboljša dostupnost u najkraćem roku.

Počela prodaja Intel Core Skylake procesora

Trenutno su novi Skylake modeli dostupni u veoma ograničenim količinama na područjima Evrope i SAD, a Intel je potvrdio da je bilo problema sa isporukama procesora tokom avgusta. No, iz Intela stižu informacije da neće biti u stanju da srede problem sa snabdevanjem tokom septembra, što znači da bi trebalo očekivati postepeno poboljšanje snabedevenosti tokom narednog kvartala, pre nego naglo poboljšanje situacije.

195a.jpg

Takođe, iz Intela poručuju da će proizvesti veliki broj Skylake čipova tokom septembra. Ipak, isto tako veruju da „bilo kakvo asociranje između Windows 10 OS-a i Skylake procesora nije realistično u ovom trenutku“, budući da samo mali deo novih računara sa novim operativnim sistemom stiže sa novom serijom Intel Skylake procesora.

Pojedini analitičari ukazuju na objašnjenje da je u pitanju Intelova strategija, kojom se odlaže pojavljivanje novih Skylake procesora u  većim količinama da bi se što više rasprodali dosadašnji procesori. Osim toga, pojavljuju se i pojedini problemi u logistici, pošto može potrajati i više od mesec dana da uređaji proizvedeni u Aziji stignu na evropsko ili američko tržište.

Izvor: Softpedia

NAJČITANIJE

  • Test: ASUS RT-AC3200, 4G-AC55U, EA-AC87
  • Test: NZXT Phantom 530

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |