Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 21. август 2015.

Pokretač brojnih Google projekata ima plan kako da udvostruči svetski BDP – nanodiplomama

Pre više od sedam godina su Leri Pejdž i Sergej Brin angažovali profesora Sebastijana Trana sa Stanforda da predvodi njihovo odeljenje za hardverske inovacije unutar kompanije Google. Google X, kako je laboratorija bila nazvana, je zaslužna za mnoge ambiciozne projekte koji su u međuvremenu pokrenuti, kao što su Google Glass, samovozeći automobil, pametna kontatna sočiva i slično. Sada je Sebastijan Tran prvi čovek startapa Udacity, koji se fokusira na polje obrazovanja, i ima plan kako da udvostruči svetski BDP.

Nakon što su u prethodnih 10 meseci potpuno promenili način na koji Udacity isporučuje svoje lekcije i časove, Tran i njegov tim od 140 osoba je osmislio – nanodiplomiranje. Umesto da se isporučuje veliki broj opštih lekcija, sklopljeno je partnerstvo sa mnogim kompanijama iz domena visokih tehnologija, kako bi se stvorili novi obrazovni programi, koji su jasno fokusirani. Na spisku onih sa kojima su sklopljena partnerstva nalaze se Facebook, Google, Cloudera, Salesforce i mnogi drugi.

udacity2.jpg

Ideja je da kompanije aktivno učestvuju u pripremanju obrazovnog programa. Polaznici će dobijati nanodiplome iz određenih oblasti, kao što su front-end web programiranje, iOS developer, data analitičar i slično, ali sa tim diplomama su smesta dostupni velikim korporacijama i spremni za zaposlenje, budući da su korporacije aktivno učestvovale u kreiranju obrazovnog programa, tako da ovi nanodiplomci raspolažu svim potrebnim veštinama da bi ravnopravno učestvovali sa ostalima u nadmetanju na tržištu rada.

Kako se navodi, prosečan radnik u tehnološkoj industriji promeni sedam zanimanja/specijalizacija tokom svoje karijere. Stoga je dosadašnji, tradicionalan način obrazovanja poprilično zaostao za potrebama tržišta. „Naš novi slogan je – Budi tražen,“ rekao je Tran, „i ukoliko dođete na Udacity, to je poruka ostalima da želite da drugi znaju šta ste naučili.“

nanodegree.jpg

Nanostudenti će plaćati oko 200 dolara mesečno za kurseve koji traju od šest do devet meseci. Aktivno će raditi na aktuelnim projektima kompanija čiji kurikulum pohađaju, a ukoliko se pokaže zadovoljstvo njihovim projektom, mogu dobiti do polovine uloženog novca natrag. Tran tvrdi da ovi nanokursevi već izazivaju ogromnu pažnju studenata, a to se vidi i po poslovanju kompanije, koja je po prvi put profitabilna. Trenutno Udacity nudi šest programa nanodiplomiranja, a plan je da ih do kraja ove godine bude 11, te da ih do kraja 2016. godine bude 35. Sebastijan Tran navodi da bi se modifikacijama u domenu obrazovanja BDP na svetskom nivou mogao udvostručiti. Što se daljih planova tiče, kursevi će nakon Sjedinjenih Država najpre biti ponuđeni u Indiji, a potom u Kini.

Izvor: Business Insider

NAJČITANIJE

  • Test: Cooler Master MasterCase 5 (PRO)
  • Test: Sapphire Radeon R9 390 Nitro OC 8 GB

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |