Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 21. август 2015.

Samsung donosi HBM memoriju početkom naredne godine

Izgleda da će High Bandwidth Memory tržište dobiti veoma ozbiljnog igrača u formi Samsunga, s obzirom da je južnokorejski gigant najavio da će početkom naredne godine početi sa masovnom proizvodnjom HBM memorije.

Trenutno, HBM1 je limitiran samo na 4GB i 512GB/sec, dok je HBM2 sposoban za kapacitete preko 8GB i oko 1TB/sec memorijski protok. Očekuje se da će nove video karte imati do 48GB HBM2 memorije, dok će potropšačke grafičke karte imati između 8GB i 12GB HBM2 memorije. HBM2 memoriju očekuje više izmena u narednih 12-18 meseci, posebno kada budemo počeli da viđamo profesionalne grafičke karte (za video profesionalce, servere i drugo), sa GPU-ovima sa 48GB HBM2 memorije i protokom od 1.5TB/sec.

Izvor: TweakTown

Sve informacije u vezi sa kompanijom Samsung, možete pogledati na Samsung stranici, na Benchmark sajtu

  • Test: Cooler Master MasterCase 5 (PRO)
  • Test: Sapphire Radeon R9 390 Nitro OC 8 GB


Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |