Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 21. август 2015.

Stanje smartfon tržišta: Android dominira, Apple blago raste, dok Windows opada

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars(No Ratings Yet)
Loading...

Stanje smartfon tržišta: Android dominira, Apple blago raste, dok Windows opada

Gartner je otkrio svoja najnovija istraživanja o stanju tržišta smartfona u drugom tromesečju 2015. godine, i doneo dva ključna zaključka: prvi je da Google-ov Android i Apple-ov iOS zajedno čine neverovatnih 96.8% smartfon tržišta, a drugi je da svi ostali kandidati, uključujući Windows Phone, drastično opadaju u tržišnom učešću. Apple-ov iOS je postigao napredak u odnosu na 12.2% udela u tržištu iz drugog tromesečja 2014. godine sa udelom od 14.4% u ovom tromesečju, sa 48.1 miliona uređaja prodatih primeraka.

Google-ov Android ostaje dominantan predvodnik tržišta, mada iako je povećao broj isporučenih uređaja na 271 miliona (u odnosu na 243.48 miliona iz drugog tromesečja 2014. godine), njegov udeo u tržištu je opao sa 83,8% na 82.2%. Ti mali pomaci kod dvojnog monopola Android-a i iOS-a je značajno oslabio udeo ostalih sistema. Windows Phone se nalazi na trećem mestu sa svojim udelom od 2.5% u drugom tromesečju 2015. godine, u odnosu na 2.8% udela iz drugog tromesečja 2014. godine.

00004.jpg

Možemo da očekujemo opadanje prodaje iOS uređaja u Kini zbog pogoršanja njene ekonomije, mada prema nekim analitičarima, iPhone bi mogao da pretrpi značajan pad prodaje na globalnom nivou u narednom periodu.

Izvor: Benchmark.rs

By android • Android vesti • Tags: android, Apple, google, iOS, smartphone, Trziste, Windows



Izvor androidmarket
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |