Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 11. септембар 2015.

AMD Zen arhitektura stiže najranije krajem sledeće godine

AMD-ova Zen arhitektura sledeće generacije se očekuje da stigne najranije u četvrtom tromesečju sledeće godine. Izvori iz proizvođača matičnih ploča su zabrinuti da bi kasni dolazak nove platforme mogao staviti AMD u podređen položaj u odnosu na konkurenciju. Imajući u vidu da je PC potražnja ostala slaba, a ni potražnja za serverima i tablet proizvodima nije uspela da postigne veliki rast, AMD je prijavio gubitke od 360 miliona dolara za prvu polovinu godine.

Industrijski izvori navode da je Globalfoundries-ov problem kod 14nm FinFET proizvodnog procesa uzrok kašnjenja Zen arhitekture. Zen arhitektura bi trebalo da donese 40 posto poboljšanja u odnosu na trenutnu AMD-ovu x86 arhitekturu i biće sposobna da podrži istovremeni multi-threading (SMT). Nova arhitektura će takođe usvojiti novi podsistem keširanja za poboljšanje CPU efikasnosti.

Otkrivene specifikacije AMD Athlon X4 880K procesora

Izvor: Digitimes

Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |