Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 11. септембар 2015.

Intel želi da eliminiše sve lozinke sa uređaja

Intel ima novu misiju. Intel želi da prepoznavanje lica ili skeneri otiska prsta konačno postanu zamena za tradicionalne i neefikasne lozinke, koje koristimo sada u bezbrojnim servisima, nalozima, bankama i drugim modelima. Intel ne samo da veruje da je ovo moguće, već je siguran da će se ovo desiti veoma brzo.

"Želimo da eliminišemo sve lozinke iz računarskih uređaja. Sa velikim samopouzdanjem mogu da kažem da se već danas možete osloboditi svih svojih lozinki, ukoliko kupite Core sistem šeste generacije", istakao je Kirk Skaugen - viši potpredsednik i generalni menadžer Intel Client Computer Group odeljenja.

Ono što Intel tvrdi, jeste da je Skylake arhitektura sposobna da omogući pravu sigurnost pomoću prepoznavanja crta lica zahvaljujući Windowsu 10, gde korisnik može da upotrebljava čitav set Windows Hello funkcija. Ovo, zajedno sa Inteleovom RealSense 3D kamerom, omogućava prepoznavanje lica kao značajno sigurniju opciju u odnosu na tradicionalne lozinke.

Izvor: TweakTown

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |