Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 10. септембар 2015.

U septembru Lollipop sistem instaliran na 21% svih Android uređaja

Kompanija Google je ažurirala svoju stranicu sa statistikom o verzijama Android platforma, a nakon nekoliko nezanimljivih meseci, kako izveštaj navodi, dolazi do nove prekretnice.

Od septembra, Lollipop platforma je instalirana na 21% svih Android uređaja. Ovo je prvi put da je Lollipop sistem prešao prag od 20%, pošto je tokom juna prešao tek 10%.

00114.jpg

Doduše, KitKat verzija i dalje se nalazi na prvom mestu sa 39.2% Android korisnika, a pored nje se odmah nalazi Jelly Bean verzija koja ima 31.8%. Posle ovih verzija dolazi do velikog pada u brojevima, gde se nalazi Gingerbread, koji nekako i dalje ima 4.1% tržišta, te Ice Cream Sandwich sa svojih 3.7%. Na poslednjem mestu se nalazi Froyo sa 0.2% učešća.

Treba imati na umu da starije verzije Android uređaja nisu uračunate, pošto je nova Google Play aplikacija kompatibilna samo sa verzijama novijim od Android 2.2 .

Izvor: GSM Arena

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |