Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 13. октобар 2015.

Asus ROG GX700 je vodeno hlađeni laptop sa specifikacijama desktop sistema

Asus ROG GX700 definitivno nije običan laptop. Ovaj model se s pravom može nazvati desktop zamenom, a fokusiran je prvenstveno na performanse, a tek potom na prenosivost. Ovo je istovremeno i prvi svetski laptop sa tečnim hlađenjem, a dolazi sa dokom sa vodenim hlađenjem. S obzirom da Asus ROG GX700 nije namenjen većini običnih korisnika, već prvenstveno entuzijastima koji žele prave desktop performanse u laptop formi, njima neće smetati dodatak u vidu docka sa vodenim hlađenjem.

Asus ROG GX700 ima Intel Core i7-6820HK Skylake, koji je otključan i prosto vapi za overklokovanjem. Ovo je jedan od razloga zašto se Asus opredelio za vodeno hlađenje. Čak i bez overklokovanja, 6820HK procesor je respektabilan, sa četiri fizička jezgra klokovana na 2.7GHz do 3.6GHz, Hyper Threading podrškom i 8MB cache-a. Za grafičku podršku laptopa zadužen je Nvidia GeForce GTX 980 GPU sa 8GB GDDR5 memorije. U pitanju je pravi desktop GPU, koga ne treba mešati sa GTX 980M modelom, a nudi grafičke performanse iz desktop klase.

Ostale karakteristike laptopa uključuju do 64GB DDR4 RAM-a, do 1TB SSD, USB 3.0 konekciju (uključujući Type-C port), HDMI i DisplayPort i Windows 10 operativni sistem. Kada je displej u pitanju, laptop ima 17.3-inčni Full HD 1080p panel sa G-Sync podrškom, a moguće je i odabrati opcioni 4K displej. Asus ROG GX700 će se u prodaji naći do kraja ovog tromesečja, a kompanija je istakla da će cenu laptopa objaviti kada se uređaj nađe na tržištu.

Izvor: HotHardware

Sve informacije u vezi sa kompanijom Asus, možete pogledati na Asus stranici, na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

  • Test: Samsung 40JU6000W
  • How to: Windows 10 upgrade, korak po korak

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |