Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 18. октобар 2015.

iFixit otkriva da se novi 21.5-inčni iMac izuzetno teško popravlja (video)

Follow @benchmark.rs

Apple je nedavno lansirao 21.5-inčni iMac sa Retina 4K ekranom. Shodno svojoj tradiciji, iFixit je došao do ovog modela računara i nad njim sproveo svoj detaljni test, koji otkriva unutrašnjost uređaja, kao i koliko ga je lako popraviti i zameniti delove u njemu.

Apple u svoju iMac liniju dodao novi 21.5-inčni 4K model

Nažalost, iako dolazi sa poboljšanim specifikacijama u odnosu na iMac prethodne generacije, novi iMac je i dalje izuzetno teško popraviti. Apple i dalje čini apsurdno teškim svaki pokušaj običnim korisnicima da uđu unutar računara i servisiraju ga ili mu zamene delove. Novi 21.5-inčni iMac čak nema ni RAM koji korisnik može da zameni, za razliku od 27-inčnog modela.

Tu su i drugi problemi, kao što je nedostatak Fusion Drive konektora na logičkoj tabli (što znači da je nemoguće samostalno zameniti drajv, čak i ukoliko uspete da uđete u mašinu). Displej i staklo su spojeni, što dodatno povećava cenu zamene. Sve ovo, doprinelo je izuzetno niskoj oceni za mogućnost popravljanja novog Apple iMac računara od 21.5 inča, a ona iznosi 1/10. Praktično, ništa unutar ovog računara nije dizanirano kako bi moglo da se zameni ili popravi od strane korisnika.


Izvor: iFixit

NAJČITANIJE

  • Test: Sony Xperia Z5
  • Test: Tesla Tablet M8

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |