Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 3. октобар 2015.

Reportaža: Ce&Ha sajam u Beogradu, oktobar 2015.

Najveći regionalni sajam potrošačke elektronike u Berogradu

Reportaža: Ce&Ha sajam u Beogradu, oktobar 2015.

Reportaža: Ce&Ha sajam u Beogradu, oktobar 2015.

Ce&Ha sajam, najveći regionalni sajam računara, elektronike i kućnih aparata, se ove godine održava od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Više od 30.000 posetilaca iz Srbije i okolnih zemalja, koliko se procenjuje da će prisustvovati, imaće priliku da, po uzoru na najveće svetske manifestacije istog tipa, poput CES-a u Las Vegasu, IFA-e u Berlinu i CeBit-a u Hanoveru, upozna tehnološke inovacije i pritom se zabavi. Benchmark je i ovog puta bio na licu mesta i prenosimo vam svoje impresije...

I vreme i mesto

Nakon jednogodišnje pauze, Ce&Ha sajam se ponovo održava u Beogradu.  Pred posetiocima su najsavremeniji televizori velikih dijagonala ekrana, ravni i zakrivljeni, kao i 3D i 4K UHD TV formata. Biće tu i najnovijih mobilnih telefona, tableta i laptop računara.

ceha_sajam_2015_31_s.jpg

Naravno, sajam ne bi bio to što jeste da nije zastupljena i druga strana savremenih uređaja - kućni aparati, što uostalom i samo ime sajma govori, budući da se radi o akronimu od izraza Consumer Electronics Home Appliancies. Biće izloženi najsavremeniji klima uređaji, kompletan asortiman bele tehnike, kao i aparati za negu tela. Zanimljivo će biti i na štandovima gde će profesionalci, poput kuvara i frizera, demonstrirati mogućnosti ovih aparata.

ceha_sajam_2015_41_s.jpg

Ce&Ha sajam je “skockan za posetioce” na oko 5.000m2 izlagačkog i više od 1.000m2 prostora namenjenog zabavi. U najvećoj Hali 1 Beogradskog sajma više od 50 izlagača predstaviće na 3.500 m2 komercijalnog prostora najatraktivnije uređaje koji su svetsku promociju imali u 2015. godini, ali i na tek završenom IFA sajmu u Berlinu.

ceha_sajam_2015_27_s.jpg

Jedan od primarnih ciljeva Ce&Ha sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. U Hali 1a na 600 kvadrata, u prostoru namenjenom edukaciji, oko 20 izlagača promoviše nauku, ali i tehnološka dostignuća poput 3D štampe. Tu su mala škola elektronike, škola web dizajna, radionica posvećena online učenju, deo posvećen frilansingu, malim i srednjim preduzećima i razvoju i slično.

ceha_sajam_2015_40_s.jpg

U saradnji sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda, među posetiocima će se naći i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, kao i nastavnika, koji će u prostoru namenjenom edukaciji moći da na interaktivan način steknu nova saznanja. Jedan od primera jeste Wacom i njegova škola crtanja, pošto je organizovana radionica koja će posetioce učiti osnovama crtanja japanskog manga stripa. Sve u svemu, edukativni program je bogat raznim sadržajima i više možete da saznate na ovoj adresi. Cilj Ce&Ha sajma je da u godinama koje dolaze postane prepoznatljiv od strane obrazovnih institucija kao mesto na kojem se promovišu nauka i nove tehnologije, sa akcentom na njihovu upotrebu u školama i svakodnevnom životu mladih.

NAJČITANIJE

  • Test: Meizu MX5
  • Nagradna anketa: poklanjamo Tesla Smartphone 6
  • Test: AMD Radeon Fury Nano
  • Opis igre: Metal Gear Solid V

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |