Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 21. октобар 2015.

Sinergija 2015: Infrastruktura kao kod

Jedno od najinteresantnijih predavanja tokom prvog dana Sinergije je održao gospodin Vladimir Mutić, specijalista za infrastrukturne servise i, po sopstvenom priznanju, zaluđenik za virtuelizaciju, iz kompanije E-Smart Systems. Ono se odnosi na problematiku tradicionalno konzervativnih IT profesionalnih rešenja u svetu savremenih developera, koji zahtevaju brze promene i intenzivna prilagođavanja na izmene u okruženju.

Tokom godina, razvoj aplikacija se neminovno podelio na dva dela – Razvoj i Operacije. Razvoj same aplikacije traje dok se ista ne izradi i izbaci na tržište ili u direktnu primenu, dok Operacije obuhvataju održavanje i ispravke tokom životnog ciklusa aplikacije. Stoga u svetu IT profesionalaca postoje određeni zahtevi i problemi zbog odvojenosti ova dva aspekta razvijanja aplikacija. Iz toga se izrodio DevOps koncept, o kome je Vladimir Mutić govorio na svom predavanju.

infrastruktura2.jpg

Glavna ideja DevOps koncepta je da inženjeri i razvojni timovi koji razvijaju i održavaju aplikaciju sarađuju i rade skupa tokom celog životnog ciklusa aplikacije, od početnih stadijuma razvoja do finalnih ciklusa obezbeđivanja i pružanja podrške. Jedan od glavnih problema sa kojim su se odvojeni timovi suočavali jeste korišćenje drugačijih alata i softvera tokom kreiranja aplikacije i tokom obezbeđivanja podrške. Infrastructure as a Code (IaaS) pristup omogućava definisanje svih faza razvoja i krajnjih rezultata na takav način da se mogu iznova i iznova implementirati i koristiti, bez bojazni da će dovesti do drugačijih rezultata. Sve to se obezbeđuje tretiranjem infrastrukture kao koda, kako je preneo gospodin Mutić.

NAJČITANIJE

  • Test: Samsung 40JU6000W
  • Nagradna igra: osvoji Logitech MX Master! (video)
  • 16 godina Benchmarka: poklanjamo AMD SkyDiver 9000 PC

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |