Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 21. октобар 2015.

Test: AMD SkyDiver 9000

Kako pametno iskoristiti sve AMD tehnologije

Test: AMD SkyDiver 9000

Hardver
Test: AMD SkyDiver 9000

AMD SkyDiver 9000 je kompjuter koji je tu da nas podseti koliko dobrog može da donese pametno iskorišćenje tehnologija koje neke komponente imaju, a koje često prođu neprimećeno. Takođe, pokazuje da ne morate da imate najskuplji PC u cenovniku da bi on privlačio pažnju svakog ko vam uđe u sobu. SkyDiver je ujedno i idealan za sve koji žele da imaju kvalitetan i brz PC, ali su ograničeni prostorom i(li) budžetom.

AMD SkyDiver 9000

Nebojša Todorović

Prvo što upada u oči kod ovog računara je veoma interesantno Xigmatek Nebula kućište. Ova veoma simpatična "limarija" je zapravo genijalno dizajnirana i predstavlja jedno od boljih mITX kućišta sa kojima smo imali prilike da se susretnemo. Na prvi pogled nema mnogo detalja koji bi ukazali na to da je reč o kućištu koje se izdvaja od ostalih. Ipak, sistem montaže komponenata i način na koji se uklanjaju stranice.

 amd_skydiver_9000_001_s.jpg

amd_skydiver_9000_002_s.jpg


Naime, bočne strance su povezane putem jednostavnih plastičnih patent mehanizama, umesto šrafova. To znači da bočnu stranicu možete da skinete u svakom trenutku, a ne treba vam nikakav alat. Možda malo duži nokti.

 amd_skydiver_9000_012_s.jpg

amd_skydiver_9000_013_s.jpg

Pored jednostavnog rastavljanja, Xigmatek Nebula ima i po dva USB 3.0 i audio konektora. Trouglasto osvetljenje koje služi za indikaciju rada PC-a je "zasečeno" pod uglom tako da razbija monotoniju pravilnog oblika. Na gornjoj stranici se nalazi taster za paljenje, a izostaje jedino "reset" prekidač koji nam je pomalo nedostajao. Primetićemo i da je gornja površina kućišta izrađena od plastike sa izuzetno sjajnim finišem na kome ostaju tragovi pristiju u neverovatno velikoj meri. Ukoliko ste perfekcionista nikada nećete ostaviti mikrofiber krpicu. Van toga, ne samo da nemamo zamerku, već smo i izuzetno zadovoljni odabirom kućišta.

 amd_skydiver_9000_011_s.jpg

amd_skydiver_9000_010_s.jpg

Enterijer kućišta je odlično organizovan, a AMD je iskoristio svoje komponente promišljeno i napravio odličnu konfiguraciju. Osnovu čini Gigabyte F2A88XN-WiFi koji je savršen izbor matične ploče. Ne zbog toga što je reč o nekoj specijalnoj ploči kakvu istorija nije videla, već nekoliko karakteristika koje je čine boljim od nekih konkurentskih modela.

Pre svega, ova ploča "out-of-the-box" podržava Godavari APU modele. Međutim, tu je i sjajan BIOS koji omogućava overklok CPU i GPU sekcije APU-a sa velikom dozom preciznosti. Na kraju, tu je i možda najbitnije od svega - WiFi modul. Uvek voliko kada ploča ima WiFi kao deo osnovnog pakovanja. Istina, USB ili PCI moduli nisu skupi, ali će vam uvek zauzeti USB port ili PCI(e) slot što je svakako nepotrebno komplikovanje.

 amd_skydiver_9000_015_s.jpg

"Mozak operacije" čini AMD A8-7670K APU. Reč je o modelu koji ima četvorojezgarni CPU (2 FPU i 4 ALU-a) sa 4 MB drugostepene keš memorije i ima deklarisani takt od 3.6 GHz (3.9 Turbo). Ipak, AMD je iskoristio činjenicu da je reč o otključanom "K" modelu tako da nam je isporučio ovaj model overklokovan na okruglo 4 GHz. Time su performanse povećane za oko 10 procenata. Ovo je pametan potez, i pored činjenice da je reč o 95-vatnom modelu koji je hlađen "Box" kulerom. Dodatne CPU performanse su veoma korisne ovom modelu, jer je to najslabija tačka APU-a. Međutim, dobra podrška u Windowsu 10 koji se isporučuje na ovoj "mašini" za GPU akceleraciju često premošćava ovaj nedostatak.

amd_box_9000_cpuz_1.png

amd_box_9000_cpuz_2.png

amd_box_9000_cpuz_3.png

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |