Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 10. новембар 2015.

FCC ne želi da primora Google i Facebook da prestanu da prate korisnike

FCC komisija je ponekad viđena kao neprijatelj a ponekad kao zaštitnik prava potrošača, u zavisnosti od toga na kojoj strani problema ste. Nedavno su neka nova pravila o neutralnosti interneta postavila ovu komisiju u neprijateljske odnose sa pojedinim internet i tehnološkim kompanijama.

Međutim, posle novog saopštenja bi mogli ponovo da zarade neke poene kod velikih kompanija, jer su poručili da ne mogu da nameću pravila internet kompanijama koja bi ih sprečila od praćenja aktivnosti korisnika. Praćenje aktivnosti korisnika je jedna od najosporavanijih metoda koje koriste internet kompanije kao što su Google ili Facebook. Neki to koriste kako bi na osnovu statistike poboljšali svoje servise, a drugi za prikupljanje marketinških informacija za ciljane oglase.

"Do No Track" funkcija je postala popularna kod internet softvera, posebno pregledača, a takva funkcija bi trebalo da pomogne u rešavanju ovog problema. Zaštitnici prava potrošača su tražili od FCC komisije da preuzme stvar u svoje ruke i zvanično preporuči sajtovima da podrže Do Not Track funkciju. Oni to na kraju i jesu učinili, ali ne na način na koji se očekivalo. Poručuju da ne mogu da kontrolišu pojedinačne sajtove već samo internet provajdere, pa mnogi ovo vide kao kompromis koji ne pomaže previše.

Facebook je tokom septembra imao preko milijardu aktivnih korisnika dnevno

Izvor: Slashgear

NAJČITANIJE

  • Test: Huawei Watch
  • Nagradna igra: osvoji Logitech K400 Plus tastaturu (video)
  • Test: Asus Maximus VIII Hero
  • Nagradna igra: osvoji Logitech Z533 zvučnike!

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |