Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 6. новембар 2015.

Samsung razvija Bio procesor da poboljša zdravstvene funkcije nosivih uređaja

Većina nosivih uređaja ovih dana dolazi sa osnovnim zdravstvenim funkcijama, te su u stanju da izračunaju broj koraka, sagorele kalorije pa čak i da izmere otkucaje srca. Mnogo više bi moglo da se uradi na nosivim uređajima, a posebno u tu svrhu Samsungovo System LSI odeljenje je razvilo "Bio Procesor". On je sposoban za merenje koje vrši i elektrokardiogram (EKG), a bio procesor je u stvari SoC koji se sastoji i od ugrađene flash memorije, aplikacijskog procesora kao i Bluetootha kako bi se debljina i veličina održali na minimumu.

Bio procesor je zvanično predstavio direktor LSI odeljenja Park Jang tokom International System on Chip Design Conference (ISOCC) 2015 događaja ove nedelje. On je naglasio da ne samo da će bio procesor omogućiti praćenje zdravlja jedne osobe, već takođe može da se koristi i kao uređaj koji razlikuje jednu osobu od druge.

Samsung objavio Gear Manager aplikaciju za druge Android uređaje na Play Store

Izvor: Sammobile

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |