Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 6. новембар 2015.

Tizen nadmašio BlackBerry i postao četvrti operativni sistem za smartfone

U iznenađujućem razvoju situacije, Tizen je nadmašio BlackBerry i postao četvrti najveći operativni sistem za smartfone tokom trećeg tromesečja, navodi se u najnovijem izveštaju Strategy Analyticsa. Isti izveštaj navodi da je Apple dobio nešto veći udeo u prethodnom periodu dok je Android izgubio deo udela.

Pored toga, Samsung tvrdi da je Tizen drugi najkorišćeniji operativni sistem u Indiji, a kako Z3 telefon stiže u 11 evropskih zemalja do kraja godine, popularnost platforme bi mogla da poraste. Važno je naglasiti da je Tizen bio pod veoma aktivnim razvojem nedavno što je snaga ovog talasa popularnosti. Pre svega, Samsung daje Tizen developerima 100 odsto prihoda od aplikacija čime ih ohrabruje da rade za ovu platformu. Brojna velika imena sada spremaju objave za Tizen pa tako sada imamo nativnu Facebook aplikaciju, VLC i MixRadio. U ovom trenutku to je siguran, open-source operativni sistem čiji razvoj će biti zanimljivo pratiti u budućnosti.

Samsung želi da spoji Tizen sa Internet of Things platformom

Izvor: Sammobile

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |