Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 12. новембар 2015.

WSJ: Apple pokreće konkurentski servis PayPalu u 2016. godini

Kako se veliki procenat javnih plaćanja u SAD vrši preko PayPala, Apple vidi veliku priliku u takozvanom P2P, ili Peer-to-Peer tržištu mobilnog plaćanja. Kako navodi u svom izveštaju The Wall Street Journal, kompanija se trenutno sastaje sa bankarima kao što su JP Morgan Chase, Wells Fargo, Capital One Financial i U.S. Bancorp kako bi pokrenula sličan servis koji bi bio dostupan Apple korisnicima sledeće godine.

Pored PayPala koji je u vlasništvu kompanije eBay, druge P2P firme za transfere novca uključuju Venmo, Square i Google. Apple-ov direktor Tim Kuk poručio je na govoru u Irskoj da ne želi da Apple bude banka, već da proširi Apple Pay servis za mobilno plaćanje. Međutim i kada to uradi, Apple stiže na ovo tržište malo kasno. Kada je Google prestavio Android Pay ove godine, pretvorio je Google Wallet u Peer-to-Peer servis plaćanja koji je bio operativan za nekoliko meseci. Jedan od načina na koji bi Apple mogao da ubrza sve je da se poveže na postojeće servise koje koriste banke.

Apple dizajner: za uspeh Apple Watcha biće potrebne godine

Izvor: Phonearena

Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |