Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 27. јануар 2016.

MediaTek donosi LTE masama preko svoja tri nova, jeftina čipseta

Share
Twitt
g+1
Pinit

Kompaniji MediaTek tržište telefona u mnogome može da zahvali na omogućavanju jeftinih telefona (do 100 dolara) koji su savršeno upotrebljivi i opremljeni. Prema svemu sudeći, naredni talas niskobudžetnih telefona bi mogao biti još impresivniji, uz najavu uređaja sa LTE podrškom za svega 50 dolara. Za sve ovo će biti zaslužna tri nova čipseta kompanije MediaTek.
MT6738 je najjeftiniji model u ponudi. Čip koristi četiri ARM Cortex-A53 jezgra, klokovan na 1.5GHz i Mali T860 MP1 GPU. Podržana rezolucija ekrana je 720p, ali je tu podrška i za do 4GB RAM-a i 13MP kameru. naravno, najveća nadogradnja je Cat.6 LTE podrška.
MT6750 model ima osam Cortex-A53 jezgra, od kojih četiri ima radni takt od 1.5GHz, dok druga četiri jezgra imaju klok od 1.0GHz. GPU je snažniji nego kod prethodnog modela - Mali T860 MP2, ali je rezolucija i dalje 720p. Podrška za kamere je veća i ide do 16MP.

Na kraju, tu je MT6750T model, sa identičnim specifikacijama kao i prethodni model, ali sa maksimalnom rezolucijom do Full HD. GPU je isti Mali T860 MP2 model, sa verovatno većim radnim taktom. Očekuje se da će sva tri nova MediaTek čipa na tržište stići ovog leta.

Izvor: GSMArena



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |