Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 16. јануар 2016.

Takmičenje na tržištu laptopova će biti žestoko u 2016. godini

Tržište laptopova bi prema očekivanjima trebalo da vidi žestoku konkurenciju u ovoj godini u odnosu na prethodne godine zahvaljujući brojnim faktorima. Pre svega, tu treba istaći da je Samsung reorganizovao svoje poslovanje sa laptopovima kako bi pogurao nove proizvode u 2016. godini. Druga velika stvar koja bi trebala da prodrma tržište laptopova je ulazak kineske kompanije Xiaomi na ovo tržište.

Zatim, važna je i činjenica da će se proizvođači agresivno takmičiti na tržištu gejming laptopova i objavljivati proizvode slične Microsoft-ovoj Surface seriji 2 u 1 uređaja kao i Apple-ovim MacBook Air laptopovima, navode industrijski izvori. Izvori naglašavaju da su Dell i Apple jedini proizvođači koji će gotovo sigurno imati rast isporuka u ovoj godini, dok će se brojni drugi boriti sa padom isporuka.

Kako je potražnja i dalje slaba a PC tržište ne pokazuje znake oporavka, većina proizvođača očekuje da njihove isporuke u prvom tromesečju ostanu na istom nivou ili blago porastu.

Povećana konkurencija će dovesti do cenovnog rata na tržištu gejming laptopova u 2016.

Izvor: Digitimes

NAJČITANIJE



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |