Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 16. јануар 2016.

Objavljene JEDEC specifikacije HBM2 standarda

HBM2 memorijski standard je veoma blizu debitovanja, a JEDEC je objavio zvanične specifikacije koje će odlikovati najbrži memorijski standard na video kartama do sada.

Zvanične karakteristike za HBM2 uključuju podršku za do 32GB VRAM-a na karticama i memorijski protok od 1TB/s. Ovo je veliki skok u odnosu na postojeći VRAM na HBM1, koji je limitiran na samo 4GB (AMD-ove Fiji kartice, uključujući R9 Nano, Radeon R9 Fury i R9 Fury X).

Potrošnja HBM2 će biti niža nego kod HBM1, uz uštedu od 8%, odnosno 485 u odnosu na GDDR5. Kada je u pitanju skladištenje DRAM-a, HBM2 stiže uz 4/8 Hi Stacks (4/8GB), naspram 4 Hi Stack kod HBM1 (1GB ukupno). HBM2 će se naći na AMD-ovoj Polaris arhitekturi naredne generacije, kao i Nvidia Pascal dolazećoj arhitekturi.

Izvor: TweakTown

NAJČITANIJE



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |