Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 26. април 2016.

Kamera modul za Raspberry Pi sada ima Sony senzor

Share
Twitt
g+1
Pinit

Raspberry Pi Foundation je najavio par novih kamera dodataka za svoj popularni single-board računar Raspberry Pi. Fondacija je lansirala 5MP kamera modul sa vidljivim svetlom, kao svoj prvi dodatak u 2013. godini. Nedugo nakon toga se pojavila i infrared verzija, a obe su bazirane na OmniVision OV5647 senzoru. Sada je objavljeno da je fondacija sklopila partnerstvo sa kompanijom Sony.

pi2.jpg
Raspberry Pi dobija Sony IMX219 senzor od 8MP, za koji se tvrdi da ne donosi samo nadogradnju rezolucije - tu je poboljšanje kvaliteta slike, vernost boja, performanse u uslovima slabijeg osvetljenja. Senzor nudi maksimalnu rezoluciju od 3280 x 2464p za fotografije i omogućava snimanje 1080p videa @30fps ili 720p @60fps.

Izvor: TechSpot



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |