Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 26. април 2016.

Google stvara startup kompaniju kako bi zadržao zaposlene

Share
Twitt
g+1
Pinit

Google-ovi zaposleni su u poslednje vreme stvorili brojne startup kompanije kako bi izneli svoje ideje na svetlost dana. To je dobro za inovacije ali ne i za Google, koji sada čini sve da zadrži ove zaposlene u svojoj kući. Kako navodi The Information, Google kreira Area 120, "startup inkubator" koji će omogućiti nekim zaposlenim da obavljaju svoje "20% projekte"  punim vremenom (ovakve lične projekte Google je do sada dozvoljava u petini radnog vremena).

Svako ko želi da se prijavi potrebno je da dostavi biznis plan, i ukoliko bude prihvaćeno, potroši nekoliko meseci radeći na samo toj ideji. Kompanija nije još uvek ništa zvanično potvrdila, ali nije ni jasno kada bi Area 120 mogao da počne sa radom. Pokretanje ovakvog inkubatora svakako nije iznenađenje jer Google-ovi pokušaji da neguju kulturu nalik na startup nisu uvek sprečavali ljude da napuste kompaniju.

ATAP tim je recimo izgubio svog lidera koji je otišao u Facebook. U nekoliko slučajeva dezerteri su kreirali kompanije koje su direktno bile suprotstavljene Google-u. Kevin Sajstrom na primer, je radio u Google-u dve godine pre nego što je stvorio Instagram koji je kasnije kupio Facebook.

Microsoft i Google konačno odbacili unakrsne tužbe

Izvor: Engadget



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |