Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 27. новембар 2018.

SAD: Plaćanje poreza Bitcoin-om uskoro u saveznoj državi Ohio


Iako je bitcoin poslednjih dana i nedelja u vestima većinom zbog kretanja njegove cene prema dole, čini se da ne postoji strah kako će on sasvim propasti ili nestati kao pojava na finansijskom tržištu. U tom smeru razmišljaju i vlasti u američkoj saveznoj državi Ohio, pa su najavili kako će uskoro omogućiti plaćanje poreza – Bitcoin-om.

Ispočetka će mogućnost da svoje poreze plate kriptovalutama imati samo kompanije, a nakon toga ne bi trebalo da prođe dugo dok se isto ne omogući i privatnim osobama. Država će za potrebe prikupljanja uplata u bitcoinu otvoriti posebnu web stranicu na kojoj će se za to trebati registrovati, a plaćanja će se obavljati putem platforme za kripto plaćanja BitPay. Ona će uplaćene Bitcoin-e pretvoriti u dolare i proslediti ih u državnu kasu Ohia.

Ovaj potez trebao bi da olakša poslovanje kompanijama koje primaju uplate u bitcoinima jer će im omogućiti poslovanje sa državom bez potrebe da pre toga same kriptovalutu pretvaraju u američki dolar.

Slična inicijativa ove je godine bila pokrenuta i u saveznim državama Arizoni i Georgiji, ali zakonski predlozi tamo nisu prošli niti prvi korak prema usvajanju. U Ohiu sada smatraju da bi mogli uvesti plaćanje Bitcoinom bez potrebe za donošenjem novih zakona, samo odlukom lokalnog ministra finansija.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |