Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 27. новембар 2018.

LG patentirao smartphone sa 16 kamera


Mnogi proizvođači pametnih telefona bave se dizajnom koji uključuje sve više kamera na samom uređaju. Mobilni uređaji sa tri zadnje kamere polako postaju standard, a u poslednje vreme na tržište stižu i modeli sa četiri kamere sa zadnje strane (Samsung Galaxy A9 2018), dok su u planu i modeli sa pet kamera sa zadnje strane (na primer budući Nokia 9 pametni telefon kompanije HMD Global).

Prema pisanju holandske internet stranice LetsGoDigital, južnokorejski LG u budućnosti namerava da uđe korak dalje te je podneo zahtev za patentom pri američkom Patent and Trademark Office (USPTO) u kojem se opisuje mobilni uređaj sa čak 16 kamera sa zadnje strane.



Korisnici će neposredno pre okidanja fotografije moći da izaberu i kombinuju više sočiva ili pak nakon okidanja više različitih delova fotografije koje su snimljene različitim kamerama kombinuju u jednu fotografiju ili GIF. Spomenutih 16 kamera moći će se iskoristiti i za snimanje selfie fotografija s obzirom da se u patentu spominje mogućnost ugradnje nekakvog ogledala ili sekundarnog zaslona.

Standardna kamera sa prednje strane moći će se iskoristiti za video pozive i snimanje klasičnih selfie fotografija. Takođe, spominje se i touchpad sa zadnje strane mobilnog uređaja te mogućnost da ova konfiguracija sa 16 kamera bude ugrađena u budući LG-jev savitljivi mobilni uređaj.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |