Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 21. децембар 2018.

Hakovan NASA-in server sa podacima dela zaposlenih


Poznata američka svemirska agencija NASA u službenom je sapštenju datiranom na 18. decembar potvrdila kako je jedan od njihovih servera bio žrtva hakerskog napada u oktobru.

Reč je o serveru na kojem se nalaze razni podacima o zaposlenima agencije, uključujući i brojevi socijalnog osiguranja (svojevrsna američka varijanta matičnog broja).

Odmah po otkriću ovog napada odeljenje svemirske agencije zadužedeno za cyber bezbednost preduzeo je sve mere kako bi se uklonila šteta nastala ovim napadom te je obavestila sve zaposlene pogođene ovim napadom.

Treeba napomenuti da se radi o ugrožavanju koje se tiče NASA Civil Service odeljenja koji je u potpunosti podeljen od poznatijeg odeljenja za svemirska istraživanja i misije.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |