Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 21. децембар 2018.

Proizvodi kompanija Huawei i ZTE za Češku predstavljaju bezbednosnu pretnju


Češka je još jedna zemlja koja se pridružila državama koje su izrazile zabrinutost što se tiče bezbednosnih rizika koje mogu predstavljati hardverski i softverski proizvodi kineskih kompanija kao što su Huawei i ZTE.

Tamošnja Nacionalna agencija za cyber i informacijsku bezbednost objavila je izveštaj u kojem ističe kao Huawei i ZTE imaju snažne veze sa kineskim vlastima te potencijalno mogu da budu povezane sa špijunskim aktivnostima koje Kina provodi u Češkoj.

Ipak, agencija u izveštaju nije dala nikakve specifične detalje ni dokaze o spomenutim kineskim špijunskim aktivnostima.

Veliki komšija Češke, Nemačka, pak ima potpuno drugačije mišljenje o proizvodima kineskih kompanija, nakon sprovedene istrage zaključeno je kako nema dokaza o umešanosti kompanije Huawei u eventualne špijunske aktivnosti kineskih vlasti.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |