Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 16. јануар 2019.

Apple je prošle godine zamenio 11 miliona baterija, deset puta više nego inače


Procurele informacije sa sastanka na kojem su navodno morali da učestvuju svi najvažniji Apple-ovci, kažu da je kompanija tokom 2018. zamenia 10 puta više iPhone baterija nego što to inače čine u godinu dana.

Apple zapravo nije bio ni svestan koliku su štetu sebi naneli onim skandalom, kojeu su odlučili popraviti povoljnijom zamenom baterija dok u prodaju nisu krenuli iPhone Xs, Xs Max i iPhone Xr.

Naime, tek tada kad se prodaja novih iPhone-a pokazala ispod njihovih očekivanja su shvatili koliko je zapravo korisnika iPhone-a umesto da posegnu za novim za 29$ zamenilo bateriju u svom starom iPhone-u.

Da podsetimo, Apple je kako bi smanjio bes korisnika zbog afere usporavanja iPhone-a sa dotrajalim baterijama poznate kao #batterygate, cenu izmene baterije sa 79$ spustio na 29$, ne očekujući tako veliki interes. Inače u godini dana po standardnoj ceni od 79$ zamene 1-2 miliona baterija na globalnom nivou, a tokom 2018. i trajanja te iskupničke akcije, zamenili su čak 11 miliona baterija ili praktično deset puta više.

Za mnoge je posve logično bilo za 29 dolara (što je u Srbiji čak 5.090 dinara, verovano jer smo mi najbogatiji) vrate svoj stari, ali i dalje dobar iPhone 6s ili iPhone 7 u život.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |