Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 16. јануар 2019.

Kriminalci koriste Fortnite za pranje novca


Fortnite je u veoma kratkom vremenu postao jedna od najpopularnijih i video igara na svetu, pogotovo među decom školskog uzrasta.

I dok se roditelji brinu o tome hoće li njihova deca zbog igranja Fortnite-a popustiti u školi ili postati zavisni o igranju, promaknuo im je problem koji je još veći i ozbiljniji.

Britanski The Independent i kompanija za cyber bezbednost Sixgill sproveli su istragu i otkrili kako su Fortnite zavoleli i kriminalci, i to zbog jednog veoma jednostavnog razloga – pranja novca.

Da pojasnimo, iako je Fortnite besplatan za igranje, igrači mogu potrošiti pravi novac kako bi kupili virtuelnu valutu V-bucks, kojom potom mogu kupovati dodatnu opremu u samoj igri koja će im pomoći da ostvare bolje rezultate.

Ali kriminalci su otkrili kako kupovinom V-bucksa mogu prati novac sa ukradenih kreditnih kartica. Kriminalci tako kupe veliku količinu V-bucksa i potom ih preprodaju igračima po nižoj ceni ili za kriptovalute te dobiju natrag "čisti" novac.

V-bucksi "na sniženju" mogu se kupiti i na Dark webu, ali i putem društvenih mreža poput Instagram-a i Twitter-a.

Krivica za takvu praksu delom pada i na leđa Epic Games-a, izdavača Fortnite-a, koji ne kažnjava igrače koji su V-buckse preprodali odnosno kupili po nižoj ceni i izvan same igre.

Iz Sixgill-a ističu kako je iluzorno očekivati da Epic Games može u potpunosti da zaustavi takvu kriminalnu aktivnost, koja sve više podseća na organizovani kriminal. Ali dodaju kako je ipak moguće smanjiti njene razmere boljim praćenjem igrača sa velikom količinom V-bucksa te prijavljivanjem sumnjivih transakcija policiji.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |