Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 23. јануар 2019.

Apple suočen sa optužbama i u Južnoj Koreji


Nakon pokrenutih sudskih parnica u Nemačkoj i Kini kompanija iz Cupertina se sad suočava sa novim optužbama. Ovaj put one stižu iz Južne Koreje, od tamošnje antimonopolske agencije koja Apple optužuje da je negativno uticala na južnokorejske telekomunikacione operatere.

Konkretno prema pisanju Korea Heralda, Apple je navodno tamošnje operatere prisiljavao da sami plate troškove oglašavanja Apple-ovih proizvoda, troškove organizacije događanja na kojima su predstavljani novi iPhonei te čak i troškove nastale zbog popravaka iPhone-a korisnika.

Predstavnici Apple-a ali i razni ekonomski stručnjaci izjavili su kako Apple nije zloupotrebio svoj položaj te kako su i kompanija iz Cupertina i lokalni teleoperateri profitirali od međusobnog poslovnog dogovora.

Treba napomenuti da su ove nove optužbe samo nastavak onih iz kraja 2017. godine kada je kompanija iz Cupertina optužena da je prisilila lokalne operatere da promene svoj način prodaje iPhone-a odnosno da pređu sa Windows na iOS sistme pri prodaji što je stvorilo trošak od nekoliko miliona američkih dolara.

U novembru 2018. godine Apple je optužen da je lokalne distributere njihovih proizvoda naterao da sami plate specijalne police za smeštanje Apple-ovih proizvoda.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |