Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 31. јануар 2019.

Samsung-u odobren patent za pametnu majicu


Krajem prošle nedelje, tačnije 24. januara 2019. godine WIPO (World Intellectual Property Organization) je Samsung-u odobrio patent vezano uz izradu pametne majice. Slobodni prevod naziva patenta glasio bi "Elektronski uređaj i način upravljanja istim".
U patentu se opisuje pametna majica koja pomoću većeg broja senzora može odrediti zdravstveno stanje korisnika, pogotovo u kakvom se stanju nalaze korisnikova pluća. Pametna majica preko senzora može da čuje zvukove koji nastaju tokom disanja i pritom odredi ima li korisnik neku od plućnih bolesti ili ne.



Takođe senzori mogu da prate i učestalost i snagu disanja, a kako je pametna majica povezana s telefonom korisnik sve podatke odmah ima i na uvid. Prema patentu majica može da detektuje boluje li korisnik od upale pluća, bronhitisa, astme ili COPD-a (hronična opstruktivna plućna bolest).

Za što tačnije podatke majica mora znati medicinsku istoriju korisnika, njegovu uzrast, pol i visinu. Pametna majica bi na temelju prikupljenih podataka trebala korisniku dati uvid u njegovo zdravstveno stanje te savetovati ga o daljnjim koracima koje bi po pitanju zdravlja trebao da preduzme.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |