Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 22. јануар 2019.

WhatsApp dodatno ograničava prosleđivanje poruka


Prosleđivanje poruka putem WhatsApp-a već je ranije identifikovano kao jedan od uzroka problema kad je reč o masovnom prosleđivanju poruka. U Indiji je, na primer, njihova aplikacija često služila za širenje neutemeljenih dezinformacija, lažnih vesti, tračeva i ostalih negativnih poruka da je zbog toga znalo doći i do ubistva, linčevanja i sličnih pojava. Iz Facebook-a su prošle godine reagovali i svim korisnicima smanjili broj kontakata na koji se može određena poruka proslediti sa dotadašnjih 250 na samo 20.

Tada je Indija dobila posebna pravila za forwardovanje, pa su se u toj zemlji one mogle poslati na samo pet kontakata. Čini se kako je ova promena proizvela željene učinke, pa su u WhatsApp-u odlučili da će je od sada primenjivati i na ostatak sveta.

Od sada će tako, umesto na 20, u celome svetu biti moguće pojedinu poruku proslediti na tek pet kontakata (ili grupa) odjednom. Ovu je promenu najavila Victoria Grand, potpredsednica zadužena za pravila i komunikaciju u WhatsApp-u.

Budući da WhatsApp grupe mogu imati do 256 članova, ova promena je u teoriji ograničila prosleđivanje poruka na najviše 1.280 ljudi odjednom, umesto dosadašnjeg limita od 5.120. Ali, iz kompanije poručuju da su pomno proučili učinke ove mere u Indiji i da su uvereni da je odluka ispravna.

WhatsApp je, spomenimo i to usput, nedavno prema broju mesečno aktivnih korisnika pretekao Facebook-ovu mobilnu aplikaciju. Tako je postao globalno najkorišćenija aplikacija ove kompanije, prema podacima kompanije App Annie.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |