Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 18. фебруар 2019.

Pojedini proizvođači telefona sve se manje odlučuju na ugradnju NFC čipova


NFC ili Near Field Communication je bežična tehnologija kratkog dometa pomoću koje uređaji mogu razmenjivati podatke, ali i vršiti neke druge funkcije.

Prema novom izveštaju koji je pripremila kompanija ScientiaMobile, mnogi proizvođači kao što su na primer kompanije LG, Xiaomi, Alcatel i Oppo izbegavaju ugradnju NFC čipova u svoje mobilne uređaje.

Tako je LG u odnosu na 2015. godinu u 2018. godini u svojim uređajima smanjio procenat svojih uređaja sa NFC čipovima sa 69 na 55%. Xiaomi je procenat svojih uređaja sa NFC čipovima smanjio sa 11,9 na 8,85%. Kineska kompanija Oppo ističe se sa smanjenjem zastupljenosti mobilnih uređaja sa 28% 2015. godine na samo 3% tokom 2018. godine.

Razlog za izbacivanje NFC čipa krije se u činjenici da većina pre navedenih proizvođača isporučuje svoje uređaje na azijsko tržište koje nije prigrlilo NFC tehnologiju, posebno što se tiče tržišta zemalja u razvoju.

S druge strane kompanije kao što su Apple, Huawei, Motorola, HTC i Sony su odnosu na 2015. godinu značajno povećale broj uređaja koji sadrže NFC čipove.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |