Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 7. фебруар 2019.

Samsung Galaxy Note 10 doneće kameru u S-Pen olovci?


Kad je krajem leta Samsung predstavio Galaxy Note 9, S-Pen olovka je donela osetno širi spektar mogućnosti nego što je to slučaj bio pre. Tako smo upoznali funkcionalnost upravljanja kamerom daljinski putem, što je mnogima olakšalo okidanje selfija, a oni malo kreativniji sigurno su pronašli i druge vidove iskoristivosti.

Istovremeno, industrija muku muči sa smeštajem prednje kamere na uređaje kojima ekran prekriva celu prednju površinu, pa tako imamo razne zube, klizne mehanizme, a sada i rupice. Ali, ako je suditi po najnovijem patentu, čini se da Samsung ima najbolje rešenje za ovaj izazov, barem kad je Galaxy Note serija u pitanju.



Skica na patentnoj prijavi otkriva moguću ugradnju kamere u – S Pen olovku, što je samo po sebi korisno, a najkorisnije bi moglo da bude upravo za okidanje selfija. Shema prikazuje ugradnju barem jednog sočiva i senzora u olovku, koji bi bio kontrolisan putem jednog dugmeta, dok bi drugi imao ulogu zumiranja. Ostaje pitanje gde će i kako korisnik videti sebe, odnosno je li ga kamera dobro fokusirala, ali ukoliko se ova prognoza zaista ostvari, verovatno će se pronaći rešenje i za to.

I na kraju uobičajeno upozorenje - ovu vest treba uzeti sa velikom dozom rezerve.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |