Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 18. фебруар 2019.

U Microsoft Store-u pronađene aplikacije za skriveno rudarenje kriptovaluta


Kompanija Symantec objavila je novi bezbednosni izveštaj u kojem upozorava na osam zloćudnih aplikacija koje su pronađene u okviru Microsoft-ove službene prodavnice Windows 10 aplikacija, Microsoft Store.

Reč je o aplikacijama koje su na Microsoft Store-u objavljene u razdoblju od aprila do decembra 2018. godine, a imale su komponentu koja je bez znanja korisnika koji su te aplikacije instalirali služila za rudarenje kriptovalute Monero. Sporne aplikacije u proseku su imale i više od 2000 recenzija te verovatno veštački naduvane ocene.

Same aplikacije predstavljale su se kao internet browseri, alati za reprodukciju multimedijalnog sadržaja, alati za preuzimanje sadržaja sa Interneta i vodiči za optimizaciju baterija. Veruje se da iza svih aplikacija stoji isti developer ili grupa developera.

Po prijemu detalja o pronađenim zloćudnim aplikacijama Microsoft ih je uklonio s Microsoft Store-a. Što se tiče imena osam spornih aplikacija koje ističe Symantec to su: Fast-search Lite, Battery Optimizer (Tutorials), VPN Browser+, Downloader for YouTube Videos, Clean Master+ (Tutorials), FastTube, Findoo Browser 2019 i Findoo Mobile & Desktop Search.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |