Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 27. март 2019.

Austrija pokrenula prvu 5G mrežu


Austrija se od sada može nazvati pionirom 5G komunikacija, jer je juče pokrenula prvu 5G mrežu. Tačnije rečeno, mrežu je razvio i pokrenuo T-Mobile Austria, a bazne stanice nalaze se na 25 lokacija u Štajerskoj, Tirolu, Koruškoj, Donjoj i Gornjoj Austriji.

Na svečanosti pokretanja prve 5G mreže. CEO T-Mobile-a Austria Andreas Bierwirth izjavio je da će sa 5G mrežom korisnici mobilnih komunikacija dobiti brzine svojstvene optičkim mrežama, a to će ujedno omogućiti i pokrivenost onim delovima zemlje u kojima bi postavljanje optike bilo složeno, sporo i skupo. "Umesto povezivanja domačinstava na internet pomoću žica, 5G će osigurati da broadband internet stigne u domove radio signalom", izjavio je Bierwirth i dodao da će T-Mobile investirati oko milijardu evra između 2018. i 2021. kako bi Austriji osigurao moćnu broadband infrastrukturu.

Događanju je prisustvovao i austrijski kancelar Sebastian Kurz koji je rekao da je Austrija od danas pionir u pokretanju 5G-a, što je vrlo važno za njenu kompetitivnost, tehnološki napredak i kvalitet života svih građana.

U sledećim mesecima T-Mobile Austria će beležiti iskustva korisnika kojima će dati specijalne 5G rutere. Prvi 5G telefoni u Austriju stižu pre kraja godine, a široka raširenost 5G telefona i tablet PC-a očekuje se u 2020. godini.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |